Spinazie ricotta kip met broccoli

23 februari 2025

Diner, Recepten

Geniet van deze heerlijke spinazie-ricotta kip met broccoli, een eiwitrijk en romig ovengerecht dat perfect is voor een voedzame maaltijd.

Op zoek naar een heerlijk, voedzaam en eenvoudig gerecht? Deze spinazie-ricotta kip met broccoli is een echte smaakbom en perfect voor een doordeweekse maaltijd. De malse kipfilet wordt gevuld met een romige mix van ricotta en spinazie, en krijgt een knapperige korst uit de oven. Samen met gestoomde broccoli vormt dit gerecht een voedzame en evenwichtige maaltijd die zowel licht als vullend is.

Spinazie ricotta kip met broccoli

Diner Spinazie

Porties

Bereidingstijd

35 min.

Energie

333,5 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Verwarm de oven voor op 190°C.

2.

Snijd de kipfilet licht in door de lengte om een holletje te creëren. Besprenkel de kip met de olijfolie.

3.

Mix in een kommetje de ricotta en spinazie goed door en gebruik dit mengsel om de kipfilet de vullen.

4.

Leg je gevulde kipfilet in een ovenschaal samen met de broccoli. Besprenkel de brocoli met wat olie en breng op smaak met zeezout.

5.

Bak het gerecht voor 30 minuten in de oven totdat de kip gaar is. ENJOY!

Bewaar dit gerecht in een luchtdicht bakje voor maximaal 2 dagen in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)333,5 kcal
Fat (Vetten)12,9 gram
Verzadigd: 6,1 gram
Protein (Eiwit)44,8 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)6,2 gram
Vezels 6,9 gram
Zout 0,2 gram

Spinazie je wat ik bedoel?

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300