Bietstuk met knoflook sjalotsaus

15 februari 2024

Diner, Recepten, Vegetarisch


Daar is hij dan, een bietstuk met knoflook sjalotsaus. In een wereld waarin we steeds bewuster worden van ons voedingspatroon, is het waardevol om nieuwe smaken en alternatieven te bedenken. Eén van de vegetarische highlights van de laatste tijd is de rode biet. Zo hebben wij deze heerlijke bietstuk gevonden en een heerlijk recept ontwikkeld met knoflook sjalotsaus, aardappeltjes en haricot verts.

Een vegetarische maaltijd met een twist? Probeer dan deze biologische en vegetarische bietstuk van de Albert Heijn. Dit verrassende product, dat lijkt op een traditionele biefstuk maar gemaakt is van rode bieten, zal zelfs vleesliefhebbers versteld doen staan. Ja, het smaakt inderdaad naar biet, maar het is anders dan een traditionele rode biet. Als je dan gaat voor een vegetarisch gerecht dan is dit biologische product een heerlijke keuze. Gecombineerd met de aardappeltjes en sappige haricot verts is dit een volwaardige maaltijd. De bietstukken zijn overgoten met een romig sausje van zachte geitenkaas, knoflook en sjalotjes, waardoor het een smaakvolle en voedzame maaltijd wordt.

Waarom vegetarisch en waarom rode biet? Rode bieten zijn prachtige wortelgroente, met een diepe rood-paarse kleur en aardse smaak. Dit bietstuk is niet alleen heel erg lekker, maar ook supergoed voor het lichaam. Rode bieten zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder vezels, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Van het ondersteunen van een gezonde spijsvertering tot het versterken van het immuunsysteem, de voordelen van rode bieten zijn behoorlijk divers. Toch een ander vegetarisch recept proberen? Ga dan voor deze heerlijke vegetarisch linzen curry. Smakelijk eten!

Bietstuk met knoflook sjalotsaus

Vegetarisch

Porties

Bereidingstijd

30 min

Ingredienten


Recept

1.

Bereid de aardappelstukjes voor door ze schoon te maken, te snijden, vervolgens nogmaals te wassen en af te drogen. Voeg een klein beetje olijfolie toe en doe ze in de airfryer op 200 graden, 2x 12 minuten. Schud tussendoor.

2.

Snij en kook de haricot verts gedurende 12 minuten tot ze beetgaar zijn.

3.

Voor het sausje: smelt de grasgevoerde boter in een pan en voeg de fijngehakte knoflook en sjalotjes toe. Bak ze tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de zachte geitenkaas toe en roer tot een romige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

4.

Bak de bietsteak in een pan met een beetje olie per kant 2 tot 4 minuten, tot ze aan beide kanten bruin en knapperig zijn.

5.

Serveer de bietsteak met de aardappelstukjes en haricot verts, overgoten met het romige sausje.

Voeg nog extra eiwitten toe door bijvoorbeeld edamame boontjes of geroosterde kikkererwten toe te voegen. Zo krijg je een nog rijker vegetarisch gerecht.


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie van dit recept.

Energy (Energie)267 kcal
Fat (Vetten)10,5 gram
Verzadigd: 5,9 gram
Protein (Eiwit)12,3 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)26,5 gram
Vezels 6,2 gram
Zout 0,6 gram

Een korte sfeervideo

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300