Courgette spaghetti

2 februari 2025

Diner, Lunch, Recepten

Ontdek hoe je in een handomdraai courgette spaghetti maakt! Een gezond, koolhydraatarm alternatief boordevol smaak

Ben je op zoek naar een frisse en voedzame maaltijd die snel op tafel staat? Courgette spaghetti, ook wel “zoodles” genoemd, is een heerlijk alternatief voor traditionele pasta. Het is niet alleen glutenvrij en koolhydraatarm, maar ook een geweldige manier om extra groenten aan je maaltijd toe te voegen. In dit recept combineren we de zachte textuur van courgette met smaakvolle ingrediënten, waardoor je een lichte maar vullende maaltijd krijgt. Perfect voor een doordeweekse avond of als zomerse lunch!

Courgette spaghetti

Biohack Diner

Porties

Bereidingstijd

20 min.

Energie

1082 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Verhit de olijfolie in een pan op medium heet vuur en bak de gehakt tot deze bruin van kleur is.

2.

Breng de gehakt op smaak met wat zout en voeg de tomatensaus hieraan toe. Laat dit sudderen voor 10 minuten.

3.

In de tussentijd voeg je de geweekte cashewnoten, edelgistvlokken, citroensap en water toe in de blender en mix dit met een snufje zout tot een geheel.

4.

Schil je courgetten met een dunschiller in de lengte om zo de “pasta” te maken.

5.

Maak je bord op met je courgette pasta en top deze af met de gehakt, tomatensaus en het cashewnotenmengsel. Garneer dit eventueel met wat edelgistvlokken. ENJOY!

Bewaar dit gerecht in een luchtdicht bakje voor maximaal 3 dagen in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)1082 kcal
Fat (Vetten)76,1 gram
Verzadigd: 21,9 gram
Protein (Eiwit)65,2 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)37,6 gram
Vezels 7 gram
Zout 1,2 gram

Best zoodels!

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300