Heb je weinig tijd, maar wil je toch een heerlijke maaltijd op tafel zetten? Dan is ons recept voor malse kip uit de oven met sweet chili, bosui en gebakken uitjes precies wat je nodig hebt. Wie wilt dit nou niet? Een mals kippetje zonder dat het veel tijd kost en boordevol smaak, dat is natuurlijk altijd een goed idee. Kip en dan vooral kipfilet kan vaak droog en saai zijn, maar niet met dit recept. Maak ze in een handomdraai lekker en sappig, zonder er te veel aan toe te voegen of te veel werk aan te hebben.👌 Door ze te combineren met verschillende kruiden, de suikervrije saus van Verstegen, bosuitjes en gebakken uitjes, maak je een smakelijk gerecht. Deze malse kip uit de oven, moet wel in de smaak vallen!
Deze smaakvolle creatie combineert de malse kipfilet met de zoete en pittige tonen van sweet chili-saus, de frisse crunch van bosui en de knapperige gebakken uitjes. Het beste van alles is dat dit gerecht niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden is, maar iedereen in het gezin hier zijn eigen draai aan zou kunnen geven.
In slechts een paar stappen bereid je een sappige kipfilet die zowel sappig als boordevol smaak is. Dus, verwarm die oven voor, volg onze eenvoudige instructies en binnen de kortste keren geniet je van een heerlijke maaltijd met minimale inspanning. Laten we beginnen met het ontdekken van dit eenvoudige, maar verrukkelijke recept!

kipfilets
Bereidingstijd
25 minOventijd
18 minEnergie
280 kcalIngredienten
Recept
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij een teentje knoflook en een paar takjes peterselie klein. Geen verse, neem dan gedroogde peterselie.
Leg beide stukken kipfilet op de snijplank en snij met een scherp mes de kipfilet tot halverwege in stukjes. LET OP! Zorg dus dat de kip in zijn geheel aan elkaar blijft zitten door de stukken niet helemaal door te snijden.
Meng voor de marinade één eetlepel olijfolie met de gesneden knoflook en de andere kruiden en meng dit door elkaar. Wrijf de kipfilet in met de gemaakte marinade. Zorg dat de kipfilets goed zijn ingewreven.
Zet de kipfilet even weg en zet een pan op hoog vuur, waarin je de kip gaat aanbakken. Bak de kipfilets in de pan op hoog vuur, ongeveer 2 minuten aan op beide kanten.
Leg de kip vervolgens in een ovenschaal en stop 18 minuten in de oven op 180 graden. Check na de 18 minuten aan het ingesneden deel van de kipfilet of de binnenkant wit (gebakken) en sappig is. Is de kip nog roze, stop hem dan nog ongeveer 4 minuten terug in de over en wacht tot de kip gaar is.
Voor een volledige maaltijd zou je er voor kunnen kiezen om gegrilde groenten of gekookte boontjes toe te voegen aan het recept en aardappel of zoete aardappel friet te bereiden. Ook met rijst en wok-groenten smaakt deze kip voortreffelijk.
Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 kipfilet.
Energy (Energie) | 280 kcal |
Fat (Vetten) | 11,2 gram Verzadigd: 3,1 gram |
Protein (Eiwit) | 31,8 gram |
Carbohydrate (Koolhydraten) | 13 gram |
Vezels | 1,4 gram |
Zout | 1,7 gram |
Deze recepten in jouw weekmenu?
Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?