Portobello met feta

23 februari 2025

Lunch, Recepten

Ontdek dit heerlijke recept voor gevulde portobello met feta. Een snel en lekker gerecht boordevol smaak en perfect als lunch!

Op zoek naar een eenvoudig maar smaakvol gerecht? Deze gevulde portobello’s met feta zijn een perfecte combinatie van hartig, romig en kruidig. De stevige structuur van de portobello maakt hem ideaal als vleesvervanger, terwijl de zoute feta en aromatische kruiden zorgen voor een heerlijke smaakexplosie. Als je een lichte lunch wilt, dan is dit recept snel, voedzaam en vol van smaak.

Portobello met feta

Biohack Lunch

Porties

Bereidingstijd

15 min.

Energie

280 kcal

Ingredienten


Recept

1.

Verhit de oven voor op 220 °C. Voorzie een bakplaat met een bakpapiertje. Verdeel de portobello’s over de bakplaat en breng op smaak met peper en zeezout.

2.

Bak de champignons over 10 tot 15 minuten in de oven. Dep af en toe het overige vocht van de bakplaat af.

3.

Verhit in de tussentijd een pan met olijfolie op medium heet vuur. en bak de spinazie totdat deze gaar is. Schep de spinazie uit de pan en zet deze aan de kant.

4.

Kluts de eieren in een kommetje en roerbak de eieren in de zelfde pan met een beetje olijfolie.

5.

Vul de porpbello met spinazie, ei en top af met fetakaas. Breng op smaak met peper en zout. ENJOY!

Bewaar dit gerecht in een luchtdicht bakje voor maximaal 2 dagen in de koelkast!


Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie.

Energy (Energie)280 kcal
Fat (Vetten)20 gram
Verzadigd: 6 gram
Protein (Eiwit)22 gram
Carbohydrate (Koolhydraten)6 gram
Vezels 3 gram
Zout 1,2 gram

Lekkere gevulde champignons!

Volg ons op instagram voor meer inspiratie

Deze recepten in jouw weekmenu?

Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?

wrap vegetarische shoarma kip spiesjes 6U5A1881 IMG_6868-min-750x500 IMG_83401-scaled IMG_8847-225x300