Vegetarische curry met linzen, kikkererwten en groenten. Wij vinden het heerlijk! Doop je naan door de saus van deze vegetarische curry. Deze linzen curry is zeer voedzaam en rijk aan verschillende vitamines en mineralen.
Omdat er gebruik wordt gemaakt van verse gember en kurkuma, ondersteunt het ook je lever, galblaas en heeft het een ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschap. Aangezien de stof Curcumine uit kurkuma beter wordt opgenomen, in combinatie met zwarte peper, raden we aan om hier een klein beetje van in het gerecht toe te voegen. Deze vegetarische linzen curry is op vele fronten voedzaam zoals je ziet. Onder andere dus door de antioxidanten uit gember en kurkuma, maar uiteraard ook door de hoeveelheid vitamine A, vitamine C en het mineraal kalium uit de zoete aardappel en paprika.
Dit is wat je wilt toch? Een voedzaam recept, vegetarisch en toch met eiwitten vanuit de peulvruchten: linzen en kikkererwten. Een makkelijk recept, superlekker en voedzaam. Ik kan er van genieten, dat is een ding wat zeker is. Je zou er ook voor kunnen kiezen om hier kipfilet of kippendij bij te doen, of om er rijst bij te serveren. Zo verhoog je de hoeveelheid eiwitten (kip) of koolhydraten (rijst). Kies vooral zelf hoe je de porties samenstelt. Wij kiezen thuis voor 1 eetlepel rijst met een stukje naan, of we eten het met extra kipfilet, noten en een stukje naan. Wil je extra voedingstoffen toevoegen aan de maaltijd, dan kan je altijd poeder van kurkuma toevoegen. Deze vind je hier.
Geniet van jouw avondmaaltijd, vegetarisch, vol van smaak en voedzaam. Iets nieuws proberen? Probeer dit dan eens uit.
Idee: Vries de overige porties in, of zet het in de koelkast. De dag erna is dit zelfs nog lekkerder!!

Vegetarische linzen curry
Personen
Bereidingstijd
40 minutenEnergie (kcal) per portie
636Ingredienten
Recept
Doe de olijfolie in de pan met de gesneden ui, gember en knoflook. Bak dit zachtjes en op laag vuur gedurende 3 minuten.
Voeg nu de kurkuma en de rest van de kruiden toe aan de pan en laat nog eens 3 minuten zacht bakken.
Voeg de linzen en de kikkererwten nu toe en laat het geheel 10 minuten op een lage temperatuur staan.
Doe vervolgens de zoete aardappel, paprika’s, de kokosmelk, de bouillon erbij. Laat het geheel in totaal 20 tot 25 minuten opstaan, zodat overtollig water kan verdampen en de aardappel kan garen.
Mocht u er voor gekozen hebben rijst te koken, dan kunt u nu 30 tot 40 gram ongekookte rijst per persoon koken. De meest voedzame keuze is zilvervliesrijst.
Voedingswaarde
De voedingsinformatie is gebaseerd op 1 portie
Energy (Energie) | 659 kcal |
Fat (Vetten) | 13,9 gram Verzadigd: 5,4 gram |
Protein (Eiwit) | 39,8 gram |
Carbohydrate (Koolhydraten) | 84,5 gram |
Vezels | 18 gram |
Zout | 0,96 gram |
Deze recepten in jouw weekmenu?
Wist je dat Melissa als orthomoleculair therapeut ook advies, coaching en training aanbiedt?